Hogyan tudod egyszerűsíteni a karácsonyi készülődést? – vendégposzt Böbi konyhájából

egyszerűsíteni a karácsonyi készülődést

Elhavaznak a teendők, csupa rohanás az év vége? Ki sem látszol a teendőkből, és nem tudod utolérni magad? Néha azt érzed, hogy nem bírod el azokat a terheket, amiket magadra pakoltál? Ne aggódj, hoztam 3 tuti tippet Böbi konyhájából, amikkel segítenek egyszerűsíteni a karácsonyi készülődést.

Böbit szintén egy vállalkozónői csoportban ismertem meg, lelkesen ajánlkozott, hogy hoz nektek néhány tippet, amellyel a karácsonyi készülődést kicsit egyszerűsíthetitek.

Tervezz, tervezz, tervezz!

“Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.”- szól a híres idézet is. Kellenek célok, és kellenek a hozzá vezető lépések, stratégiát kell felállítani. Mit érdemes megtervezni ebben a karácsonyi időszakban? Írd össze, hogy milyen teendők vannak (a legkisebbektől a legnagyobbakig: pl. ajándékok vásárlása, mi legyen a karácsonyi menő, milyen alapanyagok vannak otthon, mit kell még beszerezni.) Ha van egy részletes listád, akkor csökkenhet a fejedben lévő káosz és hajszoltság érzése. A listával nyugodtabban, sorban mehetsz végig a teendőiden, és kisebb az esély, hogy 24-én még mézeskalács fűszert hajkurászol az akkor már üres polcok között.

Maradékmentés

Ha túl sok mézeskalácsot sütöttél, akkor ledarálva készülhet belőle később energiagolyó. Ha mindenki a családból töltött káposztát főzött, és túl sok maradt meg: fagyaszd le őket, vagy ajándékozd el a munkatársaidnak, rokonoknak..stb.

Próbáld meg egyszerűsíteni a karácsonyi készülődést!

Csak egyszerűen: gondold át, hogy biztosan szükséged van 8 féle süteményre, 5 féle főételre, és még házi készítésű gasztro ajándékokat is szeretnél gyártani? Nem attól lesz ünnep az ünnep, hogy túlhajszolod magad és ezerfelé szakadsz szét. Egyszerűsíts, ahol tudsz, és éld meg az ünnep varázsát!

Ha tetszett a cikk, keresd Böbit, a receptjeit, kövesd az Instagramon, vagy lépj be a csoportjába!