Randi anyával

anya fia program

A gyerekkor legnagyobb ajándéka, ha jelen vannak benne a szülők. A formálódó emberpalánta úgy tanulja meg szeretni magát, ha minél többször érzi, hogy szerethető, jó vele lenni. Szülőként néha kihívás megtalálni a közös nyelvet egy 2-5-10 éves gyerekkel, pláne, ha még fiú is. Viszont pótolhatatlan élmény a kisfiunk számára, ha osztatlan figyelmet kaphat. Az anya és fia reláció erősítése egyébként is fontos az egészséges kötődés miatt, de nem mentem fel a másik nemet sem, hiszen az apa és fia közötti kapcsolat más szempontból meghatározó.

Akármilyen elfoglaltak is vagyunk, akármennyire tele a naptár, ha találunk benne egy fix időpontot, ami mozdíthatatlanul a gyerekünké, akkor bízhatunk benne, hogy ez a figyelem egész felnőtt koráig kitartó önbizalmat ad neki.

De mivel is töltsük ezeket az órákat, hogy ne egy végeláthatatlan kisautó tologatásba fulladjon, hanem kölcsönös megelégedésünkre váljon? Íme néhány programötlet fiúkkal.

 1. Főzés

A fiúkat is vonzza a konyhában való pepecselés, csak ők inkább a kalandot látják benne, mint a precízen létrehozott menüket. Válasszunk ezért egyszerű recepteket, egy kekszet, amit szaggathat, pecsételhet, egy kevert sütit, amit mérhet, egy levest, amibe zöldséget vághat, fűszerezhet! Igyekezzünk minél több területet átengedni, még ha az kicsit több takarítással is jár.

anya fia program
Forrás: Pexels
 1. Geocaching

Melyik kisfiú szíve nem dobban meg, ha a kalóz elrejtett kincse után kell kutatni? A keresés, akár keretmesével vagy rejtvényekkel kiegészítve meghatározó élmény a gyerekeknek. Keressünk a közelben egy geoládát és húzzuk fel a cipőnket!

 1. Kirándulás

A természetben, a kövek, botok, állatok világában még a leginkább otthonülő és zaklatott gyerek is kisimul (true story!). Mindenképp előkészületet igényel, az úticélt mindig úgy válasszuk ki, hogy legyen valami izgalmas cél vagy köztes pont. Egy barlang, várrom, kút, kilátó bőven kielégíti a kalandvágyát. Hagyjuk sétálni, lehet, hogy csendre vágyik, de legyünk ott, ha kérdései vannak vagy mesélni szeretne. És soha ne feledjük el, hogy a kirándulás fénypontja úgyis a csúcs-csoki.

 1. Könyvtár

Ha sikerült mát beoltanunk kis ivadékunkat a könyvekkel, akkor a könyvtári látogatás is kiváló randihelyszín anyáknak és fiaiknak. Egy csendes zugban összebújva olvasni mindenkinek léleksimogató program. Nagyobb gyerekekkel ugyanezt az élményt egy közös, kávézós olvasás is megadhatja.

 1. kalandozás – lovaglás, kalandpark, go-cart

A közeli kalandpálya, lovarda vagy go-cart pálya kevésbé intim, annál vagányabb együttlétet jelenthet. Ezek a tevékenységek a szülőkből is előhívják a gyermeki ént, így sokkal könnyebb lesz egymáshoz kapcsolódni.

 1. Kempingezés

Ha több időnk van egy-két óránál, fel lehet kapni a hátizsákot és nekivágni egy nagyobb túrának. Igazán izgi dolog az erdő szélén sátrat verni, csillagokat nézni, hálózsákban nagyot aludni. Ha kissé civilizáltabb környékre vágyunk, akkor a kertünk vagy egy kemping is szóbajöhet.

 1. Cukrászda

Kézenfekvő, gyors, olcsó. Nem mindig hoz látványos áttörést egy kapcsolatban, de minden fiút meg lehet közelíteni a hasán keresztül, ezért egy pékségben elfogyasztott, mosolygós reggeli vagy egy délutáni cukrászda kettesben biztosan közelebb hozza a szíveket egymáshoz.

 1. Városnézés

Szintén nagyobb lélegzetű, de izgalmas program felpattanni a vonatra és elutazni egy közeli, még meg nem látogatott városba. Persze érdemes előre megnézni, milyen izgalmas nevezetességei vannak, de egy séta fagyival vagy forró teával a kézben is érdekes lehet. Akinek nagyon bejön ez a program, készíthet albumot, például automatás fotókból, minden városban ugyanolyan bolond fejű szelfiből, kertitörpével.

 1. Piknik

A kempinges program rövidebb verziója. Csomagold össze a kedvenceiteket, akát gyerekpezsgőt pezsgőspohárral, pitével, készíts klasszikus piknikcsomagot, csapd a hónod alá a pokrócot és irány a közeli park. Vihettek papírsárkányt, buborékfújót, könyvet, társasjátékot.

 1. Állatmenhely

Állatbarát gyerekekkel vidám program az állatkereskedés vagy a menhely meglátogatása. Az állatok mindig felszabadítják az ember lelkét, közelebb kerül kreatív és játékos énjéhez, így könnyebben kapcsolódik a szeretteivel is.

 1. Sport

Biciklizhettek, korcsolyázhattok, futhattok, evezhettek, úszhattok. Ha sportszerető fiad van, mindenképp igyekezz valamelyik sportban megtalálni az örömödet, mert ezzel kulcsot nyersz a szívéhez is!

anya fia program
Forrás: Pexels

Amire nagy szükség van. Érző szívű, randizni tudó és szerető férfiakra nagy szüksége van a világnak. Aki az anyjával egészségesen tud kötődni, az nem lesz rossz ember, hiszen nem kell bizonyítania a világnak, hogy szerethető. Tudjátok, kis lépés egy embernek…..

Hajrá, Anyukák!