Angyaligazolvány

Amikor az ember gyerekek elkezdenek gyanakodni, hogy valami turpisság lehet a karácsony-húsvét fronton, óhatatlanul is felmerül, hogyan tegyük helyre bennük, hogy ne legyen belőle se sérülés, se bizalomvesztés. 

Egy kedves barátnőm osztotta meg velünk pár éve az angyalengedély játék ötletét. Rögtön megtetszett nekünk, hiszen ez egy olyan módszer, amellyel a karácsonyi varázslatot akkor is tovább lehet éltetni, amikor már a gyerekek kinőnek mikuláshívő korszakukból.

Sokan döntenek úgy vallási, etikai okokból hogy az egész varázsosdit kihagyják a karácsonyból, számomra azonban fontos volt a mesevilág bevonása, mert ezen keresztül be tudom kapcsolni náluk a transzcendentálist is a nevelésbe. Nálunk nem járnak elfek, manók, Télapó sem csúszkál az ereszen, viszont fontosnak éreztük, hogy ebben az időszakban is tudjanak a szellemvilággal kapcsolódni a gyerekeink, ezért az angyalokat hívtuk segítségül.

Az angyalokat, akik védelmeznek, őriznek bennünket a bajtól, akik támogatnak bennünket az Istennel való kapcsolatunkban nem csak karácsonykor, hanem az év többi napján is, de akik karácsonykor kicsit hangsúlyosabban vannak jelen az életünkben, hiszen ilyenkor fókuszba kerül, hogy ők segítenek minket abban, hogy másokat boldoggá tegyünk, kedveskedjünk, észrevegyük a másik nehézségeit.

Gyerekként nálunk nagy angyaljárás volt, amiben én sokáig nagyon hittem, mert úgy képzeltem, a születésem előtt meghalt nagyszüleim ilyenkor angyalként visszatérnek közénk. Amikor pedig nagyobbak lettünk, a szüleink a kérdéseinkre válaszul úgy fogalmaztak: igen, ilyenkor mi vagyunk az angyalok. Az igazi angyaloktól kapjuk az erőt, az ötletet ahhoz, hogy varázslatot teremtsünk. És az igazi angyalokhoz szeretnénk hasonlóvá lenni, amikor angyalként segítünk másoknak, kedvesen bánunk másokkal, gondoskodunk másokról.

Mi ezt szeretnénk továbbadni a gyerekeinknek. A két nagy már tudja, mi a dörgés, bár arra, hogy hogyan kerülnek az ajándékok a fa alá, még nem jöttek rá (rendkívül trükkösek vagyunk 😀 ), idén azonban úgy látjuk, tiszta vizet szeretnénk önteni a pohárba, hogy ne rontsák el a legkisebb varázslatát.

Ezért találtuk ki, hogy nem sokkal karácsony előtt egy levél és egy angyaligazolvány várja majd őket.

Kedves Angyaltanonc!

Sok-sok varázslatos, angyalsuhogós karácsony után úgy látjuk, idén már elég nagy vagy ahhoz, hogy társunkká fogadjunk a karácsonyi időszakban és egész évben.

Sokat okosodtál, ügyesedtél az elmúlt években, ezért biztosak vagyunk benne, hogy méltó leszel erre a tisztségre.

Egy igazi angyaltárs ugyanis nem csupán minden titkok tudója, hanem igazi segítőtársa a Jóistennek. Nem csupán érti és ismeri a karácsonyi varázslatot, hanem ő maga is alakítja. Egy igazi angyaltárs figyel a körülötte levőkre, hogy jó kedvük legyen, figyelmes másokkal, együttérző a szomorúságban, erős és segítőkész. Türelmesen és szeretettel viseli a másikat, figyel, hogy csupa kedvesség és szépség legyen minden, amit mond. Egy igazi angyaltárs tudja, hogy ő maga az angyal. A szüleivel, a nagyszüleivel, a keresztszüleivel és minden emberrel együtt, aki gondoskodik arról, hogy Jézus szeretete beragyogja a világot.

Lépj be közénk most és legyél te a fény mások – különösen a kisebbek – életében!

Szeretettel:

a Főangyalok, valamint Anya és Apa