5+1 cuki tanévkezdő fotó

tanévkezdő fotó

Hamarosan itt az új tanév. Bevallom, szülőként ez az első alkalom, hogy várom, hogy elkezdődjön a napi móka, az elmúlt két évben az otthonoktatás kicsi gyerekkel és pici baba mellett kissé megviselt.

Idén két iskolás indul szeptember 1-jén tőlünk a suliba, nagy izgalommal készülünk tehát (különösen arra a részre, hogy életünkben először elég lesz egy intézménybe hozni-vinni őket). Átrendeztük a szobákat, kiszanáltuk a játékokat, ruhákat, beszereztük az iskolai cuccok nagy részét – persze mindig akad pótolnivaló – úgyhogy itt az idő, hogy a tanévkezdő checklist kellemesebb tételeit is sorravegyem.

Bár a szeptember 1-je amúgy is kavalkádos, ha előző este megvan minden, azért abszolválható egy évkezdő fotó, amiket évek múlva visszanézni nagyon vicces. Ha ez neked túl sok, nyugodtan engedd el, a gyerekek akkor is felnőnek, ha nincsenek lefotózva minden szeptember 1-jén. Ha viszont van erre kapacitásod, akkor hajrá!

A laza

Ez a kedvencem, ezzel kezdem. Just be yourself. Kisfiúkkal könnyen kivitelezhető (jaa, nem!), állítsd be és fotózz! Úgy, amilyen. Nulla póz, nulla idegeskedés, majd röhögsz rajta 20 év múlva. Meg ő is. Meg az unokáid is.

tanév kezdő fotó
Photo by Joe Shlabotnik on Foter.com

A jól fésült

Ha a gyerekeid alkalmasak rá, persze készíthetsz szépen beállított fotókat, információs táblával, amin szépen dekorálva szerepel az évszám, a kedvenc étel, a legjobb barát neve, mi akar lenni, ha még nagyobb lesz. Cuki, deeeee nálunk ez teljesen kizárt. 😀

tanévkezdő fotó

A vicces üzenetes

Ez is jár némi előkészülettel, egy táblára írt megható vagy vicces üzenettel a nagymamák szívét biztosan elnyered. „Ne sírj, anya!” „Még 8 ilyen fotót kell elviselnem.” „Anya unatkozni fog nélkülem.” „Megint egy évvel öregebb lettem…” Mielőtt azonban nagyon belelendülnél a kreativitásba, gondold végig, hogy te annyi idősen, mint az iskolásod, milyen érzésekkel tartottál volna egy ilyen táblát. Aztán azt is, hogy 20 évesen a gyerkőcöd mit fog gondolni erről a képről. Ha mindkét szempont szreint átmegy a rostán, hajrá!

A nagycsaládos

Gyönyörűek az orgonasípok egymás mellett, mögött, alatt, felett és könnyen kivitelezhető, hiszen csak felfirkantod aszfaltkrétával az osztályneveket, mellé a porontyok. AHA. Aztán imádkozol, hogy valami értkelhető fejet vágjanak és a 600 fotó közül legyen egy, amin mindnek látszik legalább az arcéle. Ha meg nem, sebaj, erre van a Photoshop.

A családi

Van egy elég megosztó üzenete, de ha van némi humorérzék a családban – és amúgy a gyerekeid tényleg biztonságban érzik magukat otthon – el lehet játszani a hurráoptimista szülők versus undibéka lurkók szereposztást is a kamera előtt. Ezt a képet aztán lehet tunningolni lufival, pezsgővel, konfettivel. Mindenesetre együttműködő gyerek legyen azért otthon hozzá. Úgy 5-6 év múlva mi is belevágunk majd, addig marad az első verzió.

+1 A barátnős

Nagyot nevettem, amikor megláttam, ezért ezt is megosztom. Ehhez persze néhány leharcolt anyuka barátnő kell. Ha a legjobbak távol is vannak, a szomszédokkal vagy a ráérő osztálytárs anyukákkal össze lehet jönni egy könyvkötős partyra, ami keretei közt elkészülhet a kép.

Mamma on Anya-fia