coaching czap villő

A coaching eszköze

A coaching sokak szemében egy tudománytalan, kevéssé körülhatárolt módszer. Hallottam olyan laikus megfogalmazást, miszerint „olyan kérdezéstechnika, amivel a másikat manipulálod a szerinted jó irányba”.

Nos, 

A COACHING NEM AKAR SENKIT MANIPULÁLNI.

Hogyan zajlik a folyamat?

A döntést, hogy változtatsz azokon a dolgokon, amelyektől szenvedsz, neked kell meghoznod.

Gratulálok, ha ezt meg merted lépni, mert a nehezén túl vagy! Kimozdulni a megszokottból a legnagyobb dolog a világon, hiszen mostmár felelősséget vállalsz az életedért.

Azt szeretném, ha a számodra legkomfortosabb módon vehetnéd fel a kapcsolatot velem, ezért kereshetsz telefonon (mindenképp visszahívlak, ha éppen nem vagyok elérhető), írhatsz emailt, használhatod a lenti űrlapot vagy rámírhatsz a közösségi média felületeimen.

Elég egy “hello, itt vagyok, szeretnék jönni” is, de nagy vázlatokban megjelölheted a témát is, amelyben segítséget kérsz.

hogyan zajlik a coaching 1

Mi történik ezután?

Megbeszélünk egy első alkalmat, amelyen ismerkedünk, elmondhatod, ami nyomaszt, és eldöntheted, szeretnél-e velem dolgozni. Semmi nem kötelező! Nem kell engem választanod, ha nem vagyok szimpatikus. Akkor tudunk jól dolgozni, ha egymásra tudunk hangolódni.

Ez az alkalom épp ezért INGYENES, de már ezen az alkalmon is számíthatsz arra, hogy teljes szakmaisággal és odaadással támogatlak.

hogyan zajlik a coaching 2

Hogyan zajlik a közös munka?

Ha úgy döntesz, belevágsz, megbeszéljük, hány alkalmat tartunk reálisnak erre a kérdésre fordítani. Mindenképpen fix időpontban találkozunk, mert ezzel tudsz te is tervezni, várni rá, készülni, és biztonságban lenni, hogy én sem mondom le, teszem át. 

Szeretném, ha komolyan vennénk egymást, ezért a 48 órán belül lemondott alkalmakat is ki kell fizetni (ahogyan én is kifizetem a terembérletet).

A coaching során arról beszélsz, amiről szeretnél. Nem fogom harapófogóval kihúzni belőled, amiről nem akarsz beszélni. Mindig Te döntöd el, milyen irányban dolgozzunk tovább, én ítélkezésmentesen hallgatlak, kérdezek, és sokszínű módszertani eszköztárból ajánlok időnként eszközöket, amelyek segítenek.

hogyan zajlik a coaching 3

Hogyan zárul a közös munka?

A kitűzött alkalmak lejárta után egyeztetünk, ki hogyan látja, szükséges-e még a témával foglalkozni.

Választhatsz ilyenkor más témát, amellyel dolgoznál, vagy megbeszélhetünk egy későbbi időpontot, amelyen megnézzük, hogyan boldogulsz az új éneddel.

És természetesen el is engedhetjük egymás kezét.

hogyan zajlik a coaching 4
Jelentkezem időpontért