Bevallom, anti-konyhatündérként ördöngös dolognak tűnt mindig nekem ez a húspogácsa, aztán vagányan belevágtam és a végén kudarcot is vallottam. Aztán többedszerre sikerült kikísérleteznem egyet, ami nekünk bevált, a fiúk nagy örömmel készítik és eszik.
Húsogácsa hozzávalók:
1 kg darált hús (legjobb a feles marha-sertés)
2 tojás
1 nagy fej vöröshagyma atomjaira aprítva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
3 evőkanál ketchup
1 kiskanál mustár
só
bors
őrölt kömény
A hozzávalók összeállítása után lehet pihentetni 0,5-1 órát, de mi sosem kezdjük időben, ezért egyből gombócokat gyúrunk, majd kilapítva szépen megformázzuk. A serpenyőben kis olajat felhevítünk közepes „lángon”, ráhelyezzük a kész húspogácsákat, átsütjük, majd a szendvicssütőnk grillező lapján megpirítjuk.
Jó étvágyat!