Húspogácsa, ahogy mi szeretjük

Bevallom, anti-konyhatündérként ördöngös dolognak tűnt mindig nekem ez a húspogácsa, aztán vagányan belevágtam és a végén kudarcot is vallottam. Aztán többedszerre sikerült kikísérleteznem egyet, ami nekünk bevált, a fiúk nagy örömmel készítik és eszik.

Húsogácsa hozzávalók:

1 kg darált hús (legjobb a feles marha-sertés)

2 tojás

1 nagy fej vöröshagyma atomjaira aprítva

2 gerezd fokhagyma összezúzva

3 evőkanál ketchup

1 kiskanál mustár

bors

őrölt kömény

A hozzávalók összeállítása után lehet pihentetni 0,5-1 órát, de mi sosem kezdjük időben, ezért egyből gombócokat gyúrunk, majd kilapítva szépen megformázzuk. A serpenyőben kis olajat felhevítünk közepes „lángon”, ráhelyezzük a kész húspogácsákat, átsütjük, majd a szendvicssütőnk grillező lapján megpirítjuk.

Jó étvágyat!

Mamma on Anya-fia